La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Qui Som?

La Fundació Gabriel Alomar i Villalonga va ser creada a mitjans de la dècada passada pels socialistes de les Illes Balears amb la voluntat d’estimular el pensament la societat de les Illes. Tanmateix, és una institució amb plena autonomia i amb la intenció  de tenir caràcter estable dins el marc d’institucions, organitzacions, associacions i fundacions de Balears.

Amb patrons amb un marcat perfil professional i de la societat civil de les illes, la Fundació Alomar vol convertir-se en un think tank que contribueixi a generar noves idees i propostes de canvi per a la societat de les Illes Balears, i també propostes a l’hora de confeccionar alternatives de govern des de les idees, valors i creences de l’esquerra socialdemòcrata europea.

 Una tasca que ha de tenir voluntat de ser perenne, com altres fundacions d’arreu de l’Estat, i que treballi amb col·laboració amb els agents socials, polítics i econòmics de les Balears.

 La Fundació, per tant, treballa en els eixos anteriors, i ho fa generant una major visibilitat de les idees lligades a la socialdemocràcia i al seu futur en el marc actual de globalització, per una banda, i de deconstrucció del model autonòmic tal com l’hem anat construint, per altra, i que viu actualment una mutació galopant.

 Hem de contribuir, per tant, al progrés econòmic i social de Balears des de la reflexió, mitjançant el debat, els seminaris i la publicació de documents, a més de ser un element que vinculi les idees de l’esquerra actual a les necessitats de la ciutadania que s’estan formulant mitjançant noves vies de participació democràtica.

 D’aquesta manera, la Fundació ha de ser un generador ideològic i programàtic per a les Illes Balears, sent un pilar en la construcció ideològica i programàtica de la segona força política de les Balears.

 El vicepresident de la Fundació és Celestí Alomar, ex-conseller de Turisme de les Illes Balears i el seu director és Pere Joan Pons Sampietro, que ha treballat en diversos àmbits com el diari El País. La Fundació està presidida per Francina Armengol, Secretària General dels socialistes de les Illes Balears. La responsable de continguts és Marina Garcias i Salvà.